Du verwendest einen veralteten Browser. Es ist möglich, dass diese oder andere Websites nicht korrekt angezeigt werden. Du solltest ein Upgrade durchführen oder einen alternativen Browser verwenden.
19 Kasım 2015 - 12:06 'de eklendi ve 5264 kez görüntülendi. Grup Göktürkler; ellerinde ensturmanları, dillerinde türküleri, yüreklerinde vatan aşkı ile karşımıza çıktılar ve tertemiz seslerini bize lütfettiler. – Yaklaşık bir sene önce sizi ilk dinlediğimde verdiğim tepki şu oldu ‘Yok artık!’. Türkü/şarkılarınızın içtenliği, seslerin duruluğu vs bir kenara; bu ne zengin bir sahnedir, be kardeşim! Siz sahnedeyken hangi ensturmana odaklanacağımı şaşırıyorum. Ben sizi zaten -büyük bir saygı ve sevgi ile- dinliyor ve takip ediyorum ama şimdi tam sırası; hadi sizi okuyucularımıza da tanıtalım:
Grup Göktürkler kimdir? Grup Göktürkler, Bilge Kağan Kara ve Alperen Kekilli’den oluşan, iki kişilik bir müzik grubudur. Yani biz ‘asil’ üyeyiz, desek daha doğru olur. Çünkü aramızdan ayrılanlar ve bir de bazı konser/organizasyonlarda bizimle beraber sahne alan bir hanımefendi solistimiz daha var. Ailevi sebeplerden dolayı aramızdan ayrılan bağlama sanatçısı arkadaşımızı da unutmayalım. Sahnemiz oldukça kalabalıktır. Bir düşünelim.. Evet.. Baterist, basçı, klavyeci, elektro gitarcımız var ve biz de (Bilge Kağan ve Alperen) bağlama çalıyoruz. En başta dediğiniz gibi, ruhumuz Tanrı Dağı’ndan gelmiş olsa da, ikimiz de Adana’da doğduk. Ben (Bilge Kağan Kara) Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Aslanlı Köyü’ndenim. 25 yaşındayım. Alperen Abimiz de Adana’nın Kadirli ilçesinin Sıtır Köyü’ndendir. O da şuan 35 yaşında..
– Kaç yıldır müzik yapıyorsunuz? Müzik dışında uğraştığınız başka iş/konular var mı? Grup Göktürkler’i 2014’ün Ocak ayında kurduk. Aynı yıl Mayıs ayında, Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin sanatçılar listesine girdik ve ocakların organizasyonlarında sahne aldık.
Fakat her ikimizin de müzikle tanışması çocukluk yıllarına dayanır. İkimiz de çocukluğumuzdan beri bağlama çalmaktayız ve Grup Göktürkler’i kurmadan önce, bireysel olarak birçok etkinlikte sahne aldık. Müzik dışında,
Mobilya teknikeriyim ve aynı zamanda Adana Büyükşehir Belediyesi konservatuarında bağlama öğretmenliği yapmaktayım. (Bilge Kağan Kara)
Alperen Kekilli ‘Bilge her şeyi anlattı zaten ama ben de özel bir şirkette elektirik teknisyeni olarak çalıştığımı ekleyeyim’. -Kendinizi ve müziğinizi hangi kelime ile sıfatlandırıyorsunuz? Örneğin, protest ya da özgün müzik denilince akla ilk olarak ‘sol’ müzik grupları/sanatçılar gelir. Ama görülen o ki sizin sanatınız da oldukça ‘özgün’. Bu piyasada sizin farkınız nedir? -Bizim diğer gruplardan farkımız; Türk-İslam ahlak ve fazileti ile yetişmiş, vatanına ve milletine aşık bireyler olmayı isteyen ve bunun için çalışan Türk gençliğine; geçmişini ve kültürünü unutmaması için türkülerimiz ile eşlik etmemizdir. Tamamen vatan ve millet sevgisini nakşeden Türk Milliyetçiliğini ve Ülkücülüğü; gerek özel hayatımızda, gerekse sahnelerde, konserlerde ve tüm programlarımızda gururla haykırarak,türkülerimizi ve kendi bestelerimizi geleceğimiz olan genç nesillere sunmak ise, öncelikli hedefimizdir.
2015 Senesini nasıl geçirdiniz, konser/turne vs oldu mu?
2015 oldukça güzel ve yoğun geçti. Değerli dinleyicilerimizle buluştuk, türkülerimizi hep bir ağızdan söyledik.
Adana/ Ceyhan Ülkü Ocakları, Siirt Ülkü Ocakları, Adana/Kozan Ülkü Ocakları, Yörük Türkmen Federasyonları Birliği konseri.. ilk aklıma gelenler. (Bilge Kağan Kara)
Alperen Kekilli: ‘Ben de aklıma gelenleri sayayım. Pozantı Belediyesi Ramazan Şenliği’nde sahne aldık. Sonra?
Feke Belediyesi Ramazan programı dahilinde bir konser verdik. Adana Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve Yüreğir Ülkü Ocakları’nda; Adana ve çevre illerde konserlerimiz oldu. Hazır anılarımızdan bahsetmişken, konserlere gelip bizi onurlandıran ve gururlandıran herkese bir kez daha teşekkür ederim.’
– 2016 İçin belli bir programınız var mı? Konser/turne/albüm gibi?
Kısmet olursa 2016’da albüm hazırlığımız var. Program cetvelimiz daha belirlenmedi ama Genel Merkez’den gelecek olan programları şerefle değerlendirmeye çalışacağız. – Sizi yakından takip eden bir kitle var, onlara iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?
‘Öncelikle genç arkadaşlarımızı -Yüce Allah’ın selamıyla- bir kez daha selamlamak isteriz.
Ünlü tarihçi ve edebiyatçımız, bilge insan Hüseyin Nihal ATSIZ Hocamızın küçük bir dizesiyle devam etmek istiyoruz.
Sızlasa da gönüller düşenlerin yasından
Koşar adım gitmeli onların arkasından..
Ulu Önder Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizlere emaneti olan cennet vatanımız üzerinde oynanan kirli oyunları göze alarak, birlik ve beraberlik mesajı vermek istiyoruz.
Devletimize sahip çıkalım.
Bayrağımıza sahip çıkalım.
Dilimize ve kültürümüze sahip çıkalım.
MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET, DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR. ALLAH, TÜRK’Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN!’
‘O son mesaj neydi öyle? Bu motivasyonla Avrupa’yı fethederim ben. Yüreğinizi açtığınız, zamanınızı ayırdığınız için tekrar tekrar teşekkür ederim. Size her zamanki gibi seslenerek veda etmek istiyorum:
Grup Göktürkler iyi ki var!
Hep var olun, yüreğinize sağlık. Yolunuz açık olsun.’