D86
Top-Poster
Livnjaci sami sebi,izbricali cirilicu pa napisali na glagoljici.Tko im je to na tablicu Duvno
Livnjaci sami sebi,izbricali cirilicu pa napisali na glagoljici.Tko im je to na tablicu Duvno
Livnjaci sami sebi,izbricali cirilicu pa napisali na glagoljici.
Dobrodošli u Grad Heroj Vukovar
Добродошли у Град Хероj Вуковар
Znaci ovako bi to izgledalo
A ovo su opstine gdje bi se taj zakon, tj. cirilica trebala realizirati:
http://img15.hostingpics.net/pics/111687Croatiamapmunicipalities.gif
...ne samo opcine....vec i sela....trpinja, vera, svajcarnica...itd....
Zanimljivo, ali se pitam, zasto su onda po Borovu Selu, Trpinji, Bijelom Brdu skoro svi kafici, pekare, trgovine na latinici? Ne razumjem takodjer, zasto jedna opstina kao Trpinja koja je jednonacionalna, a nemaju dvojezicne natpise, a traze to u Vukovaru - meni cudno. Inace sto se mene tice, SDSS se nastavlja baviti "krucijalnim" pitanjima za buducnost srpske manjine u Hrvatskoj, nema sta. Prava "interesna" skupina ti razni Pupovci, Gajici i Leskovci.
Zanimljivo, ali se pitam, zasto su onda po Borovu Selu, Trpinji, Bijelom Brdu skoro svi kafici, pekare, trgovine na latinici? Ne razumjem takodjer, zasto jedna opstina kao Trpinja koja je jednonacionalna, a nemaju dvojezicne natpise, a traze to u Vukovaru - meni cudno. Inace sto se mene tice, SDSS se nastavlja baviti "krucijalnim" pitanjima za buducnost srpske manjine u Hrvatskoj, nema sta. Prava "interesna" skupina ti razni Pupovci, Gajici i Leskovci.
...to se i ja pitam....citam novine....a nikad nisam cuo da su ta sela trazili cirilicu.....cak ni lokalna sloga (nk/fk borovo kako god zelis ) u svom grbu ne koristi cirilicu...
Ma "drkaju" se oko nebitnih stvari. Mozda Pupovac ovaj sukob sa Josipovicem otvara u tom trenutku, da pokaze "svoje misice", jer po ustavnom zakonu ima pravo na to, a Hrvatska je na pragu ulaska u EU? Inace tvoj Vukovar je posebna prica. Kuce jesu neke obnovljene (znam iz prve ruke, a sigurno si isto upoznat). Ono sto je cinjenica, Vukovar ima golem potencijal zbog njegovog polozaja, ali nema sa ovakim politicarima nikakvu perspektivu. U gradu u kojem su bili jedan "Borovo", "Vuteks", "Vupik", a i luka, danas ni jedna od tih firmi ne posluje ili ajmo rec', posluje sa naj nizim kapacitetom. To su problemi sa kojima se svi moraju suociti, a ne dvojezicni natipisi.
Wie siehts eig in der Vojvodina aus mit den kroaten ungaren usw?
Vor allem da selbst Serbien sich zunehmend latinisiert. Sieh dir nur die TV Programme an.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen