Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Warum die SAO Krajina gegründet wurde..

Ein Propagandafilm, er ist darauf abgestimmt die Meinung zu beeinflussen, lässt damit die Angriffe der Serben auf Kroaten aus,und stellt die nachrückende Armee als Helden dar,
aber er enthält auch anscheinend viel Wahrheit, denn die Bilder und Videos aus dem Archiv können nicht lügen.

Nun gut, das ist jetzt halt passiert und man kann nichts ändern, aber was mich hier viel mehr verärgert, ist die Reaktion von Fatkovic Corvus & Co, dass gerade diese Möchtegerne, die gerne rumprahlen, dass sie zur Zeit des Krieges gelebt haben und andauernd auf das Leid von Srebrenica und Vukovar verweisen, hier im Forum jetzt derartige Kommentare und Provokationen unterster Ebene ablassen.

Wirklich klasse, was ihr hier abliefert

Klasse Doppelmoral kann ich nur sagen

Möchtegerne? Doppelmoral?

ich prahle auch nicht mit dem Umstand, Beteiligter im Krieg gewesen zu sein Du Hirni - ich wünschte, ich hätte all das nicht miterleben müssen - und ich wünschte NIEMAND hätte die Erfahrungen machen müssen, die gemacht wurden.

Provokationen?

Wenn man dich und deinesgleichen unbelehrbare vor Tatsachen stellt, nesst du das Provokation?
Na dann gerne ...

Wessen geistes Kind Du bist, liegt auf der Hand.

Ma nemoj - pa koji vas je vrag nagonio da zauzimate tudje zemlje i koji vas je vrag nagovorio da spaljivate sela i gradove, crkve i dzamije, da sravnite Vukovar s zemljom i da pobijete 8000 civila u Srebrenici? Da uspostavljate konzentracione logore za nesrbe i da granatirate civile u Sarajevu??

I zaboravljas koliko Hrvata su bili protjerani iz tih krajeva - i naravno koliko Bosanaca se protjerali iiz RS ...

Zivjela operacija Oluja
Zivio takodjer i peti i sedmi Korpus AR-BiH

Dobro ste prosli - i bolje, nego sto ste zaradili.

Bolje ti je hajde u crkvu i zapali svijecu zahvalnosti

previse kenjas serbophobu jedan! i previse uopstavas(verallgemeiner-nis) bez da znas okolnosti i bitne dogadjaje vezane za tu pricu.

ko je bre zauzimao tudje zemlje?

A vi kao niste palili i rusili? Vi ste bre andjeli, heroji cestiti... :rolleyes: Ne bre, vi niste imali logore gde ste mucili srbe. kao sto vec rece vi ste posteni, cestiti...
vasi su bre vukovar zrtvovali!
sta se srebrenice tice, prvo bila rec od 7000 sad je skocila na 8000. sto nisi odma lupio 10000?

zaboravlja se kolko su hrvata bili proterani? vidi prvo koliko je srba proterano i ubijeno, koliko sela razruseno i kolko se i koliko se vas hrvata u odnosi na srbe dici s time sta su uradili!!! :birdman:

previse kenjas serbophobu jedan! i previse uopstavas(verallgemeiner-nis) bez da znas okolnosti i bitne dogadjaje vezane za tu pricu.

ko je bre zauzimao tudje zemlje?

A vi kao niste palili i rusili? Vi ste bre andjeli, heroji cestiti... :rolleyes: Ne bre, vi niste imali logore gde ste mucili srbe. kao sto vec rece vi ste posteni, cestiti...
vasi su bre vukovar zrtvovali!
sta se srebrenice tice, prvo bila rec od 7000 sad je skocila na 8000. sto nisi odma lupio 10000?

zaboravlja se kolko su hrvata bili proterani? vidi prvo koliko je srba proterano i ubijeno, koliko sela razruseno i kolko se i koliko se vas hrvata u odnosi na srbe dici s time sta su uradili!!! :birdman:

Ja se ne kenjam na te dogadjaje - i zalostni narodi svi, koji su morali pretrpjeti te ratove.

Ipak: vi ste htjeli dominirati sve nesrpske narode i sve teritorije i uracunali ste i ratnu opciju, na koju ste, kako poznati i krenuli - dobiliste sto ste dobili i sad se jebite.
Ko sije vjetar - zaradi oluju ... sta cu vam ja, kad ste bili takvi, kakvi ste bili?

Srbofob nisam - jer ne ja ne mrzim narod samo sto je narod - nego ako vec, onda pojedince ... a i to nije osjecaj mrznje, nego prezir - aki znas, sta to znaci.

Ja se ne kenjam na te dogadjaje - i zalostni narodi svi, koji su morali pretrpjeti te ratove.

Ipak: vi ste htjeli dominirati sve nesrpske narode i sve teritorije i uracunali ste i ratnu opciju, na koju ste, kako poznati i krenuli - dobiliste sto ste dobili i sad se jebite.
Ko sije vjetar - zaradi oluju ... sta cu vam ja, kad ste bili takvi, kakvi ste bili?

Srbofob nisam - jer ne ja ne mrzim narod samo sto je narod - nego ako vec, onda pojedince ... a i to nije osjecaj mrznje, nego prezir - aki znas, sta to znaci.

mrzis, mrzis i to se vidi kroz postove.

Vas problem je - i to vas mora da grdno boli - sto imate pecat za cinjenicu, da ste zapalili balkan i da ste pocinitelj za sve ove ratove ranije proslosti

Ko je vrsio pokolj srba skupa sa hrvatima?
Ponovo drobis!
A poznato je citavom svijetu KO je poceo sa ovim sranjem i odakle je puhao vijetar, koji je najavljivao rat - prvo u Sloveniji, pa u Hrvatskoj, pa zatim u Bosni i Hercegovini - samo kako izgleda vama je ta cinjenica nekako ispala iz mozga, ha?

Napadanje kolone mladih vojnika JNA?
Ma jasta ... JNA koja je izdala ime i svrhu jedne, nekad casne Armije, ciji pripadnik sam ja sam bio - jedne sad "takozvane JNA" koja se je dala da ubija one makle i sinove, koje su tu armiju nekad cinile - no mercy od mene za takve zrtve, koje se nemogu brojati u red zrtava - vec su oni mladi ljudi prave i iskrene zrtve, koji su izgubili zivota kao u podmuklim u kukvicim granatiranjem Tuzle.

Vehabije po Bosni?
Haha ... e mora da su vam pune gace tih vehabija - no comment ...

3000 poklanih civila oko srebrenice?
lazi dalje - sram te bilo.

Jebiga sad - nisam vam ja utucavao godinama u glavu, da su svi ne-srbi djavoli koji treba iskorjenuti sa svete srpske zemlje - to se sami sebi dopustili vjerovati ... kao stu su njemci vjerovali Hitleru i s time postali Tätervolk ... samo uz razliku, sto su njemci naucili svoju lekciju i priznali svoju ulogu - i sve dok vi ne uradite isti potez i sami se ne oslobotite tog peceta, koji imate, imate samo moj prezir - ne mrznju ... nego prezir.

Zivio govornik ! :app::app::app::app:

Das grösste Gräuel nach dem 2.Weltkrieg war die Militäroperation Oluja mit 250.000 vertriebenen Serben.

Vojna akcija " Oluja" ubraja se u jedno od najsurovijih etničkih čišćenja na području bivše SFRJ. Prema nekim podacima, pošto preciznih podataka još nema, u akciji "Oluja" nestalo je 1.805 osoba, a Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava tvrdi da je tokom te operacije poginulo oko 700 civila.
Dokumentaciono informativni centar "Veritas" u svojoj evidenciji ima imena 1.960 poginulih i nestalih Srba, od čega 1.205 civila, među njima 522 žene i 12 dece.
ohhhooo wo hast du den die geile lüge her maaan die lüge war soo geiL ich bin ganze zweimal gekommen :D :birdman:

eehhmm nur zur info wie schon herr metkovic gesagt hat : das grösste gräuel was nach dem zweiten weltkrieg stattfand war srebrenica und nicht operation oluja du hirnloser affe :rolleyes:

Zurück
Oben