Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Wehrpflicht

u guzici kao Kapetan :mrgreen:
Ilirska Bistrica in Slovenien, Infanterie (Pjesadija), als Schütze am Granatwerfer 82mm

Vid njega, isto jedan od pionira bivse nam drzave :mrgreen:

E al je valjalo ovo "cudo" nosit, odvali ti rame na terenskim marsevima, zivot prisjedne

Osa-komlet.jpg

Das wird nix, von 50 männlichen BF-Mitgliedern haben höchstens 5 den Wehrdienst abgeleistet - alles Luschen und Internetkrieger ::lol: würden bei einer AK47-Salve sofort das Galaxy S2 fallen lassen

icon10.gif
icon14.gif

Ma znas sta cu ti rec', vojska (JNA) mi je "donekle" dala malo odmora i odmaka od zivota, malo me ucvrstila i "ohladila" glavu - sta ja znam, naucis da mozes prezivjeti bez mozga, bez privatnosti, slusajuci i najgluplje zapovjedi debelih oficircina i treba rec', da stvarno naucis i cjenit slobodu. Naravno neke stvari probas u vojsci gdje nigdje drugdje mozes naucit ili ako kod kuces u svom dvoristu mozes vozit oklopno vozilo ili ako imas kod sebe protuvazdusni top ili protuavionske rakete kada ih ispaljivas po parkovima
icon10.gif

icon10.gif
icon14.gif

Ma znas sta cu ti rec', vojska (JNA) mi je "donekle" dala malo odmora i odmaka od zivota, malo me ucvrstila i "ohladila" glavu - sta ja znam, naucis da mozes prezivjeti bez mozga, bez privatnosti, slusajuci i najgluplje zapovjedi debelih oficircina i treba rec', da stvarno naucis i cjenit slobodu. Naravno neke stvari probas u vojsci gdje nigdje drugdje mozes naucit ili ako kod kuces u svom dvoristu mozes vozit oklopno vozilo ili ako imas kod sebe protuvazdusni top ili protuavionske rakete kada ih ispaljivas po parkovima
icon10.gif
baš tako ::lol: tek u vojski vidiš šta znaci civilni život, al pošto drugi misle za tebe imaš snage i vremena ko konj za cjeli dan zajebanciju, šah, nogomet i košarku - i vazda tražiš nešto za pojest i dobrog wc-papira ::lol:

baš tako ::lol: tek u vojski vidiš šta znaci civilni život, al pošto drugi misle za tebe imaš snage i vremena ko konj za cjeli dan zajebanciju, šah, nogomet i košarku - i vazda tražiš nešto za pojest i dobrog wc-papira ::lol:

::lol: *ebote odma sebe tu vidim
icon10.gif

E ali kako su mi ovi porucnici i kapetani kidali zadnji zivac, svi bili nadrkani karijeristi, gazili su ljude za svoje licne poene, u prekomandi su oficiri imali nevjerovatnu sposobnost da nanjuse ki' pas svaki teren ili vjezbu i na vrijeme otvore bolovanje, pa smo uglavnom "bauljali" sve sami.

Ajme majko a hrana kod nas uzasna, alkohola zato u potocima, stari sinjeli s'pocetka pedesetih godina, a non-stop nesto treba negdje kositi i kopati, kao na golom otoku
icon10.gif

PS: Znas sam zemljace, kako je onaj sinjel uzasno bio tezak, eee a ispod njega bluza, rukavice, potkopa, vjesta, kosulja, pidzama, potkosulja, hlace, pidzame i duge gace. A na sebi nosis borb-ranac, u njemu cutura, dvije, tri konzerve i carape. RAP sa dva puna okvira, naravno puska, maska i onaj asov pa ti sad druze trci maratone
icon10.gif

Ach war das schön als ich zur Strafe 3 Tage einen Heizkörper bewachen musste und 2 Tage einen Kühlschrank, natürlich ohne Möglichkeit zu Schlafen.

Lucko (Zagreb), Pula, Ogulin, Krizevci, Knin waren meine Stationen.

Zurück
Oben