Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Wirtschaft Griechenlands - Οικονομία της Ελλάδας - Economy of Greece

  • Ersteller Ersteller Gelöschtes Mitglied 9433
  • Erstellt am Erstellt am
Griechenland weitet Milliardengeschäft mit goldenen Visa aus - SPIEGEL ONLINE


Griechenland weitet Milliardengeschäft mit goldenen Visa aus


Wer 250.000 Euro in eine griechische Immobilie investiert, darf sich als Nichteuropäer frei im Schengen-Raum bewegen: Das Geschäft mit Premium-Visa floriert, künftig soll schon eine einfache Geldanlage reichen.

Schon jetzt ist das einfache System der Griechen sehr erfolgreich - mehr als 8000 Visa wurden seit der Einführung im Jahr 2013 von den griechischen Migrationsbehörden an Nicht-EU-Bürger vergeben. Allein in diesem Jahr waren es fast 3000. Es sind reiche Russen und Chinesen, die nach dem "goldenen Visum" greifen, zunehmend aber auch Türken, die vor dem autokratischen System fliehen, sowie Syrer und Iraker. Insgesamt hat diese Praxis bislang fast eine Milliarde Euro in die griechische Staatskasse gespült.

- - - Aktualisiert - - -

Was haltet ihr davon?

Kriminelle aus aller Welt übernehmen.
 
Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.


Von den Mitgliedstaaten, für die Daten für das zweite Quartal 2018 vorliegen, verzeichneten Malta (+1,9%),Estland und Rumänien (je +1,4%) das höchste Wachstum im Vergleich zum Vorquartal, während Dänemark,Griechenland, Frankreich und Italien (je +0,2%) das niedrigste Wachstum registrierten.

https://ec.europa.eu/eurostat/docum...18-AP-DE/d2c244a6-73bf-47dc-ba71-5d17642c5458
 

Anhänge

    Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
ivanovoilplatform.jpg
12/09/2018 - 12:30 ΕΝΕΡΓΕΙΑ
[h=1]Υπογράφεται η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων νοτίως της Κρήτης: Τα 4 τρισ. ευρώ που θα σώσουν την Ελλάδα αν...[/h]
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος


  • 835
  • 18
  • 7

Translate this page


835


18


7

Google +
7



Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή της έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης από την κοινοπραξία Exxon-Mobil, Total, ΕΛΠΕ και όπως όλα δείχνουν θα είναι το γεγονός σταθμός που μπορεί να αναστήσει ακόμα και την ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία η οποία συνεχίζει να φυτοζωεί μετά την πολυετή καταστροφή των Μνημονίων.
Και φυσικά μιλάμε μόνο για νότια και νοτιοδυτικά όχι για νοτιοανατολικά που δεν μπορεί ακόμα η ΑΟΖ να οριοθετηθεί λόγω Τουρκίας και λόγω... φοβίας του ελληνικού κράτους το οποίο αρνείται να εξασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του.
AdChoices
WERBUNG

inRead invented by Teads


Και η περιοχή αυτή μέχρι και το Καστελόριζο κρύβει επίσης (πιθανότατα) μεγάλα κοιτάσματα.


Για τον θησαυρό νοτίως της Κρήτης το pronews.gr μιλούσε εδώ και πολλά χρόνια όταν άλλοι λοιδορούσαν και απέκρυπταν το θέμα.
Όπως αποκαλύπτει ο γνωστός καθηγητής Αντώνης Φώσκολος η κοινοπραξία θα ερευνήσει και θα εκμεταλλευτεί 10 κύριους στόχους και πρόκειται για κοραλλιογενείς ύφαλους που περιέχουν βιογενές φυσικό αέριο, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση με τα κοιτάσματα Ζορ της Αιγύπτου και Καλυψώ της Κύπρου από την ΕΝΙ
Άλλωστε αυτό αναφέρεται και στην ανακοίνωση του προέδρου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Δρα Γιάννη Μπασιά στο Petroleum Economist. Ας σημειωθεί ότι λίαν συντόμως θα ακολουθήσει η έρευνα των στόχων Δελφίνι και Γλαύκος στην κυπριακή ΑΟΖ από την κοινοπραξία Exxon-Mobil και Qatar Oil Company.
Αυτοί οι 10 στόχοι, από τους 16 που έχουν εντοπιστεί από την Petroleum Geo-Services (PGS) και επιβεβαιωθεί από την ΕΔΕΥ, έχουν συνολική έκταση 2.000 Km2 (τετραγωνικά χλμ), δηλαδή όση έκταση έχει περίπου ο νομός Χανίων, 2.360 Km2 όπως αναφέρει ο καθηγητής Α.Φώσκολος
Αν συγκρίνουμε την έκταση του κοιτάσματος Ζορ με το απόθεμά του, που είναι 100 Κm2 και έχουν 30 τρισ. Μ3 φυσικού αερίου, τότε τα 2000 Km2 που είναι η έκταση των κοιτασμάτων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης θα πρέπει να φιλοξενούν 600 τρισ. Μ3 (κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου!
1-1.png

Εικόνα 1. Γεωλογικές ομοιότητες των αποθεμάτων φυσικού αερίου μεταξύ Ονησίφορου και Καλυψώ Κύπρου με τα αποθέματα φυσικού αερίου που βρίσκονται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης (Πηγή: ΕΔΕΥ).
Δηλαδή υπάρχει πιθανότητα για ένα κοίτασμα υπερπολλαπλάσιο του Ζορ!
Η τεράστια ποσότητα είναι πολύ πιθανό να καθώς βοηθούν σε αυτό οι γεωλογικές συνθήκες γένεσης του βιογενούς αερίου κατά τα τέλη του Μειόκαινου, αλλά και το γεγονός ότι αυτή η κοινοπραξία των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου δεν θα δαπανούσε $12 δισ. για έρευνα σε τόσο μεγάλα θαλάσσια βάθη για να βρει μικρά κοιτάσματα φυσικού αερίου όπως αναφέρει ο καθηγητής
2-2-300x177.png

Εικόνα 2. Κοίτασμα Ζορ το οποίο είναι γεωλογικά πολύ παρεμφερές με τους στόχους δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, (Μπασιάς συνέντευξη στο Petroleum Economist στις 10 Σεπτεμβρίου 2018)
Άλλωστε οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΔΕΥ κ. Μπασιά ήτοι ότι θα περιμένουμε εκπλήξεις από τα κοιτάσματα που βρίσκονται δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, συνηγορούν για την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων φυσικού αερίου.
Το απόθεμα των 600 τρισ. Μ3 φυσικού αερίου εκτιμάται σε $4.800 δισ., αν θεωρήσουμε μια τιμή της τάξης των $8 ανά 1000 κυβικά πόδια, ή σε $4.000 δισ. ευρώ, αν δεχθούμε μια ισοτιμία ευρώ/δολάριο 1.00/1.20.
Γίνεται κατανοητό ότι με βάση τον νόμο 4001/2011 (νόμος Μανιάτη), σε μια περίοδο 40-50 ετών 800 δισ. ευρώ πηγαίνουν στο Ελληνικό δημόσιο και 200 δισ. ευρώ στις περιφέρειες.
Με απλά λόγια η Ελλάδα απαλλάσσεται από το χρέος των περίπου 340 δισ. ευρώ ακόμα και αν τα αποθέματα φυσικού αερίου στους 10 στόχους είναι τα μισά από τα εκτιμούμενα.
3-2.png

Εικόνα 3. Στόχοι τύπου Ζορ δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης μαζί με τις τοποθεσίες των λασποηφαιστείων που εκλύουν φυσικό αέριο από τα μέσα του Τεταρτογενούς χωρίς να αλλοιωθεί το θαλάσσιο περιβάλλον (Μπασιάς, 10 Σεπτεμβρίου 2018)
Φυσικά θα υπάρξουν και έσοδα από τον φόρο εισοδήματος των εργαζομένων που μπορεί να υπερβούν και τα 200.000 άτομα για περισσότερα από 50 χρόνια και το ενοίκιο (ROYALTIES) που θα πληρώνουν ετησίως οι εταιρείες ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.
Βεβαίως για να έρθουν τα κοιτάσματα σε στάδιο παραγωγής οι εταιρείες πρέπει να ξοδέψουν συνολικά πάνω από 60 δισ. ευρώ, 4 δισ. ευρώ ανά απόθεμα της τάξης των 30 τρισ. κυβικών ποδιών φυσικού αερίου.
Επιπροσθέτως, θα πρέπει να κατασκευαστούν είτε ένας αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου με κατεύθυνση προς την Ευρώπη είτε ένας σταθμός υγροποίησης ή και τα δύο.
Επιπρόσθετα η Ελλάδα δεν θα γίνει μόνο ενεργειακός κόμβος αλλά και ο βασικός τροφοδότης φυσικού αερίου διότι θα μπορεί να τροφοδοτήσει την Ευρώπη και τα Βαλκάνια με 100 δις Μ3 φυσικού αερίου ετησίως για περισσότερα από 50 χρόνια.
Άρα η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης έρευνας και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων που υπάρχουν δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης στην κοινοπραξία ExxonMobil,Total και ΕΛΠΕ δίνει την δυνατότητα στην Ελλάδα να βγάλει το χρέος της, να δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές για πάρα πολλά χρόνια και να αποκτήσει τεράστια γεωστρατηγική αξία κάτι που δεν μπορεί να το προσφέρουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καταλήγει ο καθηγητής.
Και εδώ μπορεί να γίνει κατανοητό το γιατί η χώρα τέθηκε σε καθεστώς μνημονίων.
Σημειώνεται ότι πριν μερικές ημέρες καθηγητής του ΕΜΠ υποστήριξε ότι στην Βόρεια Ελλάδα υπάρχει θησαυρός πολύτιμων μετάλλων αξίας 18 δισ. ευρώ.
Σιγά σιγά αποκαλύπτεται ότι η Ελλάδα είναι «μαγαζί γωνία».
Η οικονομία της δεν μπορεί να αναπτυχθεί με φορολογία στον Θεό και με άνοιγμα σουβλατζίδικων. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη. Έτσι τώρα θα βγει στην επιφάνεια ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η Ελλάδα πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το 2060 και βάλε, καθώς τα κοιτάσματα της Κρήτης όπως είπε και ο Α.Φώσκολος θα είναι εκμεταλλεύσιμα για μια 50ετία.
Σύμπτωση; Ποιος ξέρει
Το σίγουρο είναι ότι τώρα θα ξεκινήσει ο πόλεμος των αγωγών. Επέκταση του Turkish Stream στην Ιταλία διαμέσου Ελλαδας ή East Med;
Οι Ιταλοί θέλουν να ξεφορτωθούν τους Αμερικανούς καθώς θεωρούν την εξάρτηση από αυτούς ως μόνιμη απειλή για την ενεργειακή τους ασφάλεια.
Οι Αμερικανοί πάλι θέλουν να ξαναθέσουν την ΕΕ υπό ενεργειακή ομηρία όπως πριν την έλευση του φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου. Μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία έχγινε οικονομική υπερδύναμη και ανταγωνιστική ακριβώς ελέω Μόσχας.
Πάντως από τον Φεβρουάριο είχαμε αναγγείλει στο pronews.gr ότι έρχονται σοβαρές εξελίξεις επί του θέματος.

Τότε γράφαμε: «Ανυπολόγιστος φαίνεται πως είναι ο ενεργειακός πλούτος του Ελληνισμού αφού η ιταλική ΕΝΙ υπολογίζει ότι τα αποθέματα στο κοίτασμα «Καλυψώ» του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, ενδεχομένως να ξεπερνούν τα 6 με 8 τρισεκατομμύρια κυβικά ενώ το σύνολο των κοιτασμάτων του Ελληνισμού σε Κρήτη και Κύπρο ξεπερνάει κατά πολύ σε αξία τα 4 τρισ. ευρώ
Είναι ένας βασικός λόγος για τους τουρκικούς υπερεξοπλισμούς και αν δεν ξυπνήσουν και εδώ θα μας «τα πάρουν με κάτω τα χέρια»
Η ελληνική πολιτική ηγεσία πρέπει να αφυπνισθεί όπως και η επόμενη που θα ακολουθήσει.
Αυτό δείχνει και το γιατί η Τουρκία ετοιμάζεται για μείζονα κρίση, όχι τόσο για να «τεστάρει» την Ελλάδα και την Κύπρο όσο για να δει αν θα αντιδράσει ο ξένος παράγοντας του οποίου τα συμφέροντα διακυβεύονται άμεσα.
Από την Ελλάδα έχει εξασφαλισθεί το δόγμα της «μηδενικής αντίδρασης»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, ο Κλαούντιο Ντεσκάλζι απέκλεισε το ενδεχόμενο η ποσότητα να είναι μικρότερη, προσθέτοντας πως αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα για να εξακριβωθούν τα ακριβή στοιχεία.
O κ. Ντεσκάλζι χαρακτήρισε τη γεώτρηση στο «Καλυψώ» ως μία καλή ανακάλυψη, η οποία αξίζει περαιτέρω γεωτρήσεων
Πλέον οδεύουμε προς μιαν «ενοποίηση» των κοιτασμάτων του Ελληνισμού καθώς πριν από ένα μήνα περίπου η Κομισιόν αποφάσισε την χρηματοδότηση του ακριβού αγωγού East Med για δύο λόγους:
Πρώτον γιατί αλλιώς η Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα αναγκαστούν να αγοράζουν το φυσικό τους αέριο από την κατάληξη του Turkish Stream στην Θράκη το οποίο και θα είναι ρωσικό και δεύτερον διότι οι έρευνες κατέδειξαν ότι τα κοιτάσματα δυτικά, νοτιοδυτικά, νοτίως και νοτιοανατολικά της Κρήτης ξεπερνούν κάθε προσδοκία και συνεπώς ο αγωγός θα μπορεί να «γεμίσει» στέλνοντας ποσότητες στις ευρωπαϊκές αγορές που θα ξεπερνούν κάθε προσδοκία.»
 
Es steht sehr schlecht um Griechenland.

Ich lese eigentlich so gut wie nie Massenverblödungsmedien, aber hier steht doch viel Wahrheit drin.

Griechenland braucht keine EU-Gelder mehr und hat die Krise überwunden. Wirklich? Steht das Land tatsächlich so positiv da, wie uns von der Politik suggeriert wird? Oder wird der Steuerzahler abermals hinters Licht geführt?

Längst scheint vergessen zu sein, dass Griechenland den Eintritt in die Eurozone erschlichen hat. Hierzu dienten manipulierte Daten (sogenannte Zinstausch (Swap)-Geschäfte, um die griechischen Defizitzahlen zu verschleiern) und die Hilfe der US-Investmentbank Goldman Sachs, deren Vizepräsident damals in Europa interessanterweise Mario Draghi hieß.
Jetzt verkünden Europäische Politiker freudig, dass es in dem faktisch bankrotten Staat aufwärtsgeht und Griechenland nicht mehr auf Hilfe angewiesen ist und den Rettungsschirm verlässt. EU-Finanzkommissar Pierre Moscovici frohlockte sogar: „Die griechische Krise ist heute Abend vorbei“. Wirklich? Schauen wir uns die Fakten an.
Seit 2010 musste der Mittelmeerstaat mehrfach durch die Euro-Partner und den Internationalen Währungsfonds (IWF) vor dem Staatsbankrott gerettet werden. Insgesamt bekam Griechenland seitdem fast 274 Milliarden Euro. Athen musste im Gegenzug für die Bevölkerung furchtbar schmerzhafte Reformen umsetzen. Wir sagen knallhart: Das Land wurde kaputtgespart. Am 20. August 2018 endet das dritte griechische Hilfsprogramm mit einem Gesamtvolumen von 86 Milliarden Euro. Ausgezahlt wurden davon bisher 46,9 Milliarden Euro.


Auf Grund der Inflation wird der einst vergebene Kredit wird im Laufe der Jahre immer weniger wertvoll. Beispielsweise entwertet einen relativ niedrige Inflationsrate über 10 Jahre in Höhe von 1,5 Prozent einen Kredit um knapp 14 Prozent. Ein Schuldschein in Höhe von einer Milliarde Euro wäre dann nur noch rund 860 Millionen Euro wert.
Acht Jahre lang benötigte Griechenland Notkredite, um seine Ausgaben finanzieren zu können und jetzt soll alles besser sein?


Griechenland verzeichnet inzwischen wieder ein Wirtschaftswachstum (1,7 Prozent in 2017) und einen Haushaltsüberschuss von 0,8 Prozent. Man geht davon aus das Griechenland ab sofort wieder Kredite auf dem freien Finanzmarkt aufnehmen kann. Auf die Konditionen und die Anzahl der Interessenten sind wir mehr als gespannt.
Woher kommt das „angesparte“ Geld des griechischen Staates? Ein Teil davon gewiss von Steuereinnahmen sowie vom Veräußern von Volkseigentum. Wichtige Teile der griechischen Infrastruktur wurden privatisiert (Fraport hat z.B. mehrere Flughäfen übernommen) und ist somit ein für alle Mal aus den Händen des griechischen Staats.
Ein anderer Teil weil Renten noch nicht oder nur teilweise ausbezahlt wurden und weil der Staat viele Leistungen an seine Bürger nicht erbracht hat. Ferner wurden griechische Renten bereits um 60 Prozent (!) gekürzt. 2019 werden sie erneut gekürzt werden. Was wäre bei uns im Land los, wenn der Staat zu solchen Maßnahmen greifen würde?






Wie steht es tatsächlich um Griechenland?

Die griechische Bankenlandschaft befindet sich immer noch in einem besorgniserregenden Zustand. Die

sogenannten „non-performing loans“ (NPLs) (Kredite, welche seit mehr als 90 Tagen nicht mehr bedient werden) liegen im Schnitt bei 48,5 Prozent aller Kredite - hiervon waren im ersten Quartal 2018 knapp 43,9 Prozent der Immobilienkredite, 57,2 Prozent der Konsumentenkredite und 49,6 Prozent der Unternehmenskredite notleidend. In Deutschland sind es gerade einmal 2,5 Prozent. Die NPLs werden von der EU, der Bundesregierung und Finanzminister Scholz als „Ergebnis der Finanz- und Euro-Krise von 2007/10“ und damit als „vorübergehende Altlast“ dargestellt! Jedoch steigt die NPL-Quote noch immer.Die EU, die EZB und Scholz reden das Thema offensichtlich schön, weil der Abbau der NPLs ihre selbsterklärte Voraussetzung für die Einführung von EDIS (Bankeinlagen-Vergemeinschaftungs-System) ist! Die NPL-Altlasten werden darum medial-politisch klein- und weggeredet. Sie gehen aber nicht einfach weg.


Junge gebildete Menschen verlassen Griechenland

Die Einkommen der Griechen sind auf den Stand von 2003 gefallen und 40 Prozent der Griechen sind von Armut und sozialer Ausgrenzung bedroht. Nach wie vor sind 21 Prozent der Griechen ohne Arbeit. Unter den Jugendlichen sieht es noch schlimmer aus. Hier sprechen wir von unfassbaren 45,4 Prozent, obwohl 300.000 junge und zumeist qualifizierte beziehungsweise hochqualifizierte Menschen das Land verlassen haben, welche beim Aufbau des Landes fehlen werden. Man darf nie vergessen: Ein Land ohne Jugend ist ein Land ohne Zukunft!
Die Staatsverschuldung des Landes ist mit ungefähr 330 Milliarden – das sind knapp 180 Prozent der Wirtschaftsleistungexorbitant und trotz drakonischer Sparmaßnahmen, eines Schuldenschnitts im Jahr 2012 und zahlreichen Privatisierungen wieder fast so hoch wie vor dem Schuldenschnitt 2012. Der folgende Chart zeigt deutlich, dass sich die Schuldenlast seitdem wieder erhöht hat.

Anfang 2018 gab es bereits Jubelmeldungen der Presse zu Griechenland über den erzielten Überschuss von 7 Milliarden Euro. Doch bei genauer Betrachtung ist zu erkennen, dass manipuliert wurde. Zwar gab es im Haushalt der Athener Regierung im Jahr 2017 tatsächlich einen Überschuss von 1,94 Mrd. Euro, aus dem jedoch nach Zinszahlungen ein Minus von 4,2 Mrd. Euro wurde. Auch dieses Defizit ist geschönt. Addiert man die Steuerrückzahlungen und Rückstellungen für schwebende Rentenanträge hinzu, dann ergibt sich sogar ein Defizit von 6,3 Mrd. Euro!Die Industrieproduktion ist seit dem Hoch im Jahr 2017 um 24 Prozent eingebrochen und befindet sich heute auf dem Niveau von 1994! Damit ist es für die griechische Volkswirtschaft nicht möglich die Schulden zu begleichen.



Griechenland ist immer noch hoffnungslos Pleite. Die Mär, dass die Rettung für Deutschland ein gutes Geschäft ist, weil 2,9 Milliarden Euro Zinsen eingenommen wurden, ist ebenfalls ein Trugschluss und pure Augenwischerei, denn diese Zinsüberschüsse wurden bereits an Athen zurücküberwiesen!
Der Euro ist nach wie vor und wird auch in Zukunft viel zu stark für das Land sein. So lange der Euro in Griechenland besteht, wird das Land niemals aus der Krise kommen, sondern weiter am Tropf und folglich dem guten Willen der der zahlungskräftigen Euroländer hängen. Sobald die Konjunktur abkühlt – wovon wir ausgehen und wonach es momentan aussieht, von den Konsequenzen eines globalen Handelskriegs möchten wir überhaupt nicht sprechen – wird Griechenland wieder frisches Geld benötigen.
Wie lange werden wir noch gutes Geld schlechtem hinterherwerfen? Die Insolvenzverschleppung geht weiter auf Kosten der Menschen! Griechenland wird seine Schulden zu keiner Zeit zurückbezahlen können. Das Land benötigt einen kompletten Schuldenerlass und muss aus der Eurozone austreten. Wenn wir tatsächlich die europäische Idee im Kern am Leben erhalten möchten braucht das Land dann einen Marshallplan wie Deutschland nach dem Zweiten Weltkrieg.
Mit anderen Worten : Griechenland ist tot.


https://www.focus.de/finanzen/exper...nland-muss-eurozone-verlassen_id_9449135.html
 
Zurück
Oben