Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Džeko, Ibričić i Jahić platit će liječenje Elvedina Deronjića

Bh. nogometni reprezentativci su po ko zna koji put pokazali da imaju veliko srce i da su spremni pružiti ruku pomoći svojim sunarodnjacima. Naime, Edin Džeko, Senijad Ibričić i Sanel Jahić odlučili su na sebe preuzeti troškove liječenja dječaka Elvedina Deronjića iz Brčkog.
130219145.jpg

Ova vijest objavljena je na internet stranici Crvenog krsta/križa Brčko distrikta. Potresna priča o teškoj životnoj sudbini sedmogodišnjeg dječaka koji ima tumor u stomaku dotakla je srca svih dobrih ljudi. Mnogi su izrazili želju da pomognu.

Međutim, iz Crvenog krsta/križa stigla je informacija da će se sve daljnje humanitarne akcije biti obustavljene, jer će troškove liječenja preuzeti Džeko, Ibričić i Jahić.

"Koristim priliku kako bih se zahvalio svim građanima koji su se uključili u akciji skupljanja novčanih sredstava za liječenje, onima koji su već uplatili novac ili onima koji su bili spremni pomoći Elvedinu, jer su pokazali kako solidarnost ne umire. Također, ovim putem molimo sve vas da obustavite sve daljnje uplate za pomoć Elvedinu jer su se Crvenom krstu/križu Brčko distrikta BiH, a uz pomoć prijatelja iz fondacije Pomozi.ba iz Sarajeva, javili naši provjereni humanisti, reprezentativci Senijad Ibričić, Edin Džeko i Sanel Jahić, koji su izrazili želju da pomognu u liječenju dječaka Elvedina Deronjića", navodi se u informaciji Crvenog krsta/križa Brčko distrikta koji se zahvaljuje humanim reprezentativcima.

Kako je za Klix.ba rekla Amra Čatović iz fondacije Pomozi.ba, njihovu aktivistkinju Zijadu Povlakić kontaktirao je Ibričić i izrazio želju da se zajedno sa Džekom i Jahićem priključe akciji.

"Naši reprezentativci snosit će sve troškove liječenja mališana, a Crveni krst/križ Brčko distrikta i Pomozi.ba bit će u stalnom kontaktu s njima te se zahvaljuju svima koji su se uključili u ovu akciju. Uz pomoć i podršku svih nas nadamo se i molimo njegovom brzom ozdravljenju", ističe Čatović.

Podsjetimo, Elvedin živi sa bolesnim ocem, a majka i sestra su mu umrle.

D

Wollte auch Spenden als ich seine Geschichte gelesen habe, echt traurig. :( Hoffentlich wird er wieder gesund. Schön von Ibricic, Jahic und Dzeko, dass sie ihm die OP finanzieren.

Wird Kolasinac für euch spielen oder nicht'? Oder wie sieht die Lage bei ihm zurzeit aus? Wurde bestimmt hier schon behandelt, bin aber doch neugierig geworden.

Wird Kolasinac für euch spielen oder nicht'? Oder wie sieht die Lage bei ihm zurzeit aus? Wurde bestimmt hier schon behandelt, bin aber doch neugierig geworden.

Er sagte, dass er selbst zu Fuß nach Sarajevo kommen würde falls es notwendig wäre, sofern ihn Susic nominieren würde. Man hatte ihn zum Kennenlern-Treffen nach Ljubljana beim Freundschaftsspiel gegen Slowenien eingeladen, jedoch konnte er nicht kommen, weil es ihm Schalke nicht erlaubte(oder so ein ähnlicher Grund, weiß es nichtmehr genau). Nur ist Susic oft in solchen Fällen ein Trottel, welcher erst solche Spiele wie gestern gesehen haben muss, um dann den jeweiligen Spieler zu nominieren. Jeder andere hatte sein Talent schon lange erkannt.

Muslimović: U Kini živim kao šeik

Bh. internacionalac, Zlatan Muslimović već neko vrijeme boravi u Kini gdje igra za člana kineske Super lige, Guizhou Renhe. U intervjuu za talijanske medije, Muslimović je otvorio dušu te je govorio o svom djetinjstvu, fudbalskim počecima i karijeri u Kini.
Preporuči

"Ovdje sam već godinu dana i preporučio bih Kinu svima. Društvo se ponaša drugačije, a fudbal je mnogo drugačiji od evropskog. Ljudi su divni, pomažu vam, prate vas i posmatraju vas kao osobu. U Evropi sve interesuje šta radite, kakvo auto vozite, šta imate. Ovdje to nije bitno. Plata je dobra i nema pritiska", rekao je Muslimović na početku razgovora za talijanske medije te je dodao:

"Ovdje radim iste stvari koje sam radio u Švedskoj, Italiji ili Grčkoj. I ovdje sam ostao sportista. Klub vam obezbijedi smještaj. Živimo kao šeici. Nedostaje mi poroddica, moja kćerka nije mogla ići u školu ovdje jer nema odgovarajuće škole. Ima ih tek u Pekingu i Šangaju. Guiyang je mali provincijski grad iako ima 4.5 miliona stanovnika, a poznat je po proizvodnji municije".

Muslimović se također osvrnuo na ratno djetinjstvo te fudbalske početke u Švedskoj.

"Otišli smo 94. godine u Švedsku jer je moj otac bio musliman, a majka pravoslavka. U Banja Luci gdje sam živio bilo je dosta sukoba. Izbačeni smo iz stana. Sukobi su postajali sve jači i nismo imali drugog izbora nego da pobjegnemo. Moj otac ne bi otišao ubijati prijatelje sa kojim je pio kafu", rekao je iskusni napadač dodavši na kraju:

"Švedska je najbolja za sport. Nema korupcije, nepotizma. Ukoliko želite postati neko u sportu možete to uraditi. U Bergamu nisam imao problema, ali nisam igrao mnogo. Čak i nakon dva gola Fiorentini sam sjedio na klupi".
Muslimovi?: U Kini ?ivim kao ?eik - SportSport.ba

Hoffe Susic beruft Muslimovic mal wieder in die Nationalmannschaft.

zu kolasinac:

Kolašinac: Igrat ću za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Autor:
Anel KERIĆ
Datum: 2012-11-13 19:34:44
Kolašinac je u razgovoru za naš portal istakao da se prvo morao konsultovati sa čelnicima Schalkea...U posljednje vrijeme mnogo se govorilo o Alenu Haliloviću i Seadu Kolašincu. Vlado Jagodić danas je saopštio vijest da je mladi stoper Schalkea odlučio nastupati za Bosnu i Hercegovnu, nakon čega smo odmah kontaktirali nekadašnjeg kapitena juniorske reprezentacije Njemačke.

Mnogo se diglo prašine nakon što se Kolašinac nije javljao na pozive Safeta Sušića, selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine, te Vlade Jagodića, selektora našeg mladog nacionalnog tima.

Kolašinac je u razgovoru za naš portal istakao da se prvo morao konsultovati sa čelnicima Schalkea, koji su mu poručili da će ga pustiti da igra za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Jeste, istina je da sam se odučio igrati za Bosnu i Hercegovinu. Mlad sam. Morao sam se prvo konsultovati sa ljudima iz Schalkea. Pričao sam s njima, rekli su mi da će me pustiti da igram za BiH, ali za A reprezentaciju", rekao je Kolašinac za SCsport.ba, dodavši:

"Svakako se sada i ne bih mogao odazvati za mladu reprezentaciju BiH, jer nemam bosanskohercegovački pasoš. Moram prvo to srediti, pa onda da mogu igrati za reprezentaciju BiH. Bit će mi čast što ću nositi dres BiH".

Mladi stoper već je odigrao tri utakmice za prvi tim Schalkea, a skoro svaki susret je na klupi, tako da uskoro možemo očekivati da se Kolašinac izbori za standardno mjesto u prvoj postavi Rudara.

"Odigrao sam nekoliko utakmica, a skoro uvijek sjedim na klupi. Čekam svoju priliku kako bih je na najbolji način iskoristio. Svaki dan se borim i trudim na treninzima. Nadam se da ću uskoro uspjeti u svojoj namjeri", dodao je Kolašinac za kraj razgovora za naš portal.

Sport Centar - Kola?inac: Igrat ?u za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine

nun weiss ich nicht wie zuverlässig scsport ist und ob dieses interview nicht gefälscht ist ?!?!

- - - Aktualisiert - - -

wird es ein halilovic-fight 2.0? der name stimmt schonmal..

http://eurosport.ba/index.php/inofudbal/bh-internacionalci/item/3274-video-bosanac-iz-%C5%A1vedske-sa-lako%C4%87om-posti%C5%BEe-pogotke

Zurück
Oben