Wird Kolasinac für euch spielen oder nicht'? Oder wie sieht die Lage bei ihm zurzeit aus? Wurde bestimmt hier schon behandelt, bin aber doch neugierig geworden.
okay danke für die Antwort und freut mich, dass ihr so einen Spieler in euren Reihen habt.
Bh. internacionalac, Zlatan Muslimović već neko vrijeme boravi u Kini gdje igra za člana kineske Super lige, Guizhou Renhe. U intervjuu za talijanske medije, Muslimović je otvorio dušu te je govorio o svom djetinjstvu, fudbalskim počecima i karijeri u Kini.
Preporuči
"Ovdje sam već godinu dana i preporučio bih Kinu svima. Društvo se ponaša drugačije, a fudbal je mnogo drugačiji od evropskog. Ljudi su divni, pomažu vam, prate vas i posmatraju vas kao osobu. U Evropi sve interesuje šta radite, kakvo auto vozite, šta imate. Ovdje to nije bitno. Plata je dobra i nema pritiska", rekao je Muslimović na početku razgovora za talijanske medije te je dodao:
"Ovdje radim iste stvari koje sam radio u Švedskoj, Italiji ili Grčkoj. I ovdje sam ostao sportista. Klub vam obezbijedi smještaj. Živimo kao šeici. Nedostaje mi poroddica, moja kćerka nije mogla ići u školu ovdje jer nema odgovarajuće škole. Ima ih tek u Pekingu i Šangaju. Guiyang je mali provincijski grad iako ima 4.5 miliona stanovnika, a poznat je po proizvodnji municije".
Muslimović se također osvrnuo na ratno djetinjstvo te fudbalske početke u Švedskoj.
"Otišli smo 94. godine u Švedsku jer je moj otac bio musliman, a majka pravoslavka. U Banja Luci gdje sam živio bilo je dosta sukoba. Izbačeni smo iz stana. Sukobi su postajali sve jači i nismo imali drugog izbora nego da pobjegnemo. Moj otac ne bi otišao ubijati prijatelje sa kojim je pio kafu", rekao je iskusni napadač dodavši na kraju:
"Švedska je najbolja za sport. Nema korupcije, nepotizma. Ukoliko želite postati neko u sportu možete to uraditi. U Bergamu nisam imao problema, ali nisam igrao mnogo. Čak i nakon dva gola Fiorentini sam sjedio na klupi".
Muslimovi?: U Kini ?ivim kao ?eik - SportSport.ba
Hoffe Susic beruft Muslimovic mal wieder in die Nationalmannschaft.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen