Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Strah od thompsonovog albuma i prije nego je objavljen!!

Status
Für weitere Antworten geschlossen.
@Kuna, ich kann nicht richtig zitieren

Ceca hat gesagt Jasenovac ist berechtigt??????? Vielleicht meinst du Srebrenica,,wenn das stimmt dann ist das DNO DNA, aber was will man erwarten wenn man mit so einem Mann lebt (lebte)...
jasenovac gehört nicht in ein Lied..obwohl es Thompson gut meinte,,gut im Sinne von ICH BIN FÜR MEINE LEUTE DA...aber nicht so! Das ist nicht in Ordnung. Auschwitz, Jasenovac, Srebrenica,,,ist einfach nicht in Ordnung,,,,
ich mein diese Jugendlichen auf seinen KOnzerten

Thompson wenn es nicht in Sarajevo klappt in der Posavina ist er immer gern willkommen :D

Nur Jasenovac i Gradiska stara ist ein mehr als unnötiges Lied,dass ist echt schon krank

Jasenovac i Gradiška Stara

Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara
Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure
U Čapljini, klaonica bila, puno Srba Neretva nosila
(ajmo ruke)
Oj Neretvo teci iza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu
Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani
Tko je reka, jeba li ga ćaća, da se Crna Legija ne vraća
(ima dvi nove, kaže)
Gospe sinjska ako si u stanju, uzmi Stipu a vrati nam Franju
Oj Račane jeba ti pas mater, i onome tko je glasa za te
Sjajna zvijezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića"

Ganz ehrlich,,,ist mir bisl zu schwer...
Jasenovac ist ein KZ im 2. WK gewesen. Das allein in einem Lied zu erwähnen ist unterste Schublade. Gabs von serbischer Seite aber auch, da dreht sich dir der MAgen um mit was für Textem man die Menschen anheizte. Einfach widerlich.

Das hat er gesungen, schade dass ich ihn nicht selber gefragt hab

ich weiss schon was jasenovac war, und dass man das in nem lied nicht erwähnen braucht versteht sich von selbst denke ich, ich würd aber trotzdem gern wissen was genau der text sagt, weil gibt ja auch serben die angeblich thompson hören und so ::lol:

ziemlich kranker scheiss :-k , ne ist schon heavy würd ich mir als serbe auch net anhören.

"Dragi prijatelji!
Prije svega, želim Vam naglasiti da je ova moja službena web stranica jedini pravi izvor informacija o meni i mom mišljenju a iste možete dobiti putem članaka koje postavlja administrator.
Svjedoci smo još jedne bjesomučne hajke koju, izbornim porazom, izbezumljeni komunisti i njihovi pomagači pokreću protiv mene.
Ovoga puta su otkrili toplu vodu; "Otkrili" su kako sam ja pjevao pjesme poput "Evo zore...", "Jasenovac..." i slično.
Ja nisam autor tih pjesama ali sam ih pjevao, što je svima nama poznato, u određenom periodu svugdje po hrvatskim trgovima i dvoranama ne skrivajući se, pa je time ovo senzacionalno otkriće u najmanju ruku smiješno.
A evo kada i zašto sam ih pjevao. Pjesme sam pjevao zajedno sa stotinama tisuća hrvata za vrijeme Domovinskog rata kada je četnička agresija ugrožavala samu opstojnost hrvatske države i naroda, kada su tisuće hrvatskih mladića ginuli braneći naše vrijednosti i goli život od četničkog noža.
Te pjesme smo pjevali neprijatelju za inat, izražavajući svoj bunt i odlučnost da se tim zvijerima suprostavimo i konačno ih porazimo a u njima su izazivale strah.
Nakon 3. siječnja 2000. kada je Hrvatska posrnula i vlast prigrabili komunisti, došlo je do neviđenog omalovažavanja, vrijeđanja, ponižavanja i progona hrvatskih branitelja, generala, intelektualaca, istaknutih javnih osoba i svega što je hrvatskom narodu sveto. Po hrvatskoj se pjevalo "Po šumama i gorama", hrvatsku vojsku proglašavalo agresorom, izdavale tjeralice, nuđenje novčane nagrade za njihovu izdaju... Tada smo ponovno tim i sličnim pjesmama poručivali povampirenim komunistima da ih se ne bojimo i da ćemo im se oduprijeti i štititi svoje vrijednosti po bilo koju cijenu.
I danas, kada su konačno na koljenima, pokušavaju ovakovim mučkim udarcima i proglašavajući mene fašistom, nacistom i slično, nanijeti što više zla meni i čitavoj domovini.
Dragi prijatelji, ne obazirite se na njih, oni su stvar prošlosti i nikad nam više ni komunisti ni četnici neće određivati što smijemo pjevati u našoj domovini a što ne.
Mi se dragi prijatelji okrenimo budućnosti. Hvala Bogu, sada ponovno imamo hrvatsku vlast i nemamo više potrebe na ovaj ili sličan način izražavati svoje nezadovoljstvo već svu svoju energiju trošimo doprinoseći općem dobru i boljitku našeg naroda i države."

So ich denk, das reicht jz Babsi, wir haben es verstanden, dass du dich ausleben kannst in kroatischen Threads, wo du uns allen deinen Hass mitteilen kannst :)

Ich weiß, dass der Text "krank" ist....aber das war zu Kriegszeiten eben so, genauso wie es auch normal war, sich gegenseitig zu tätowieren.....das war alles normal. die zeiten haben sich geändert, die menschheit genauso! ....demnach ist das jz alles krankhaft geworden.

Es gibt genug serben die das hören, alleine schon wenn es einer hört, dann reichts aus. kroaten hören auch baja mali knindza i jebao je ustasima sve po spisku u pjesmama.

Ich finde das gehört nicht ewig diskutiert.

Ein Konzert von ihm im eigenen land verbieten ist hinterfotzig, aber eine ceca kommen lassen....jaaa toll...jz wissen alle, dass kroaten (einige) auch ceca hören *___* aber alle tun so als würden sie sie hassen!!!!

...gut..... und was nun????

was, wenn Marko perkovic jasenovas i gradiska stara gesungen hat, was wenn er boj se bije ustaski se barjak vije gesungen hat, was wenn er jure i boban gesungen hat.....

jbg im krieg war das sein gutes recht!!!!! VON ALLEN egal ob serben bosniaken oder kroaten.......

JETZT ist es anders, und das ist sein fehler, solche lieder sollte er vl nicht live singen. auch wenn ich sie persönlich gerne höre. (ich bin ehrlich)

Also komm, jetzt machst du dich lächerlich.

Marka Prekovića Thompsona (43) već neko vrijeme povezuju s fašizmom i ustaštvom. Pjevač je za INmagazin izjavio kako je on hrvatski nacionalist koji voli svoje, ali ne mrzi nikoga. Istaknuo je kako nikad nije na svojim koncertima propagirao ustaštvo niti je pjevao "Jasenovac i Gradišku staru". Tekst pjesme mu je ružan i neprimjeren, ali je kazao kako bi bio licemjeran kad bi rekao da ju nije zapjevao u društvu. Objasnio je to riječima kako su se u ratu pjevale svakave pjesme te je dodao ima puno političara koji su pjevali tu pjesmu.

Marko Perkovi

:mesje:

also entweder man verbietet alle diese sänger dort aufzutreten halt thompson, ceca und kein plan was es da noch gibt, bin da nicht so bewandert ::lol:

oder aber man lässt sie konzerte machen, und verbietet einfach diesen kranken müll a la jasenovac.

Das andere ist von seiner offiziellen Homepage ... Dass er es zugibt rechne ich ihm hoch an

Nein der Text ist von index.hr, der Wahrheitsgehalt dürfte gen Null gehen, wie man auch an der asugeschalteten Diskussionsmöglichkeit sehen kann.

Das hat er gesagt Troll:
Marko Perkovi

Marka Prekovića Thompsona (43) već neko vrijeme povezuju s fašizmom i ustaštvom. Pjevač je za INmagazin izjavio kako je on hrvatski nacionalist koji voli svoje, ali ne mrzi nikoga. Istaknuo je kako nikad nije na svojim koncertima propagirao ustaštvo niti je pjevao "Jasenovac i Gradišku staru".

:mesje:

Status
Für weitere Antworten geschlossen.
Zurück
Oben