Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

[Türk Silahlı Kuvvetleri] - Turkish Armed Forces - Türkische Streitkräfte

@Abdul Kadir Khan

In deinem ersten Link war zu lesen das die meisten Waffensystem noch in der Entwicklungsphase sind. Daher noch nicht Einsatzbereit. In seiner jetzigen größe könnte die Milgem keine VLS mitführen. Der Bug wäre zu kurz.

@Königsrasse

Es gibt in der tat Korvetten mit einer VLS.
 
TR-SUB04b1.gif
Welche Cruise Missile (UGM-109) möchte man nutzen?
 
@Abdul Kadir Khan

In deinem ersten Link war zu lesen das die meisten Waffensystem noch in der Entwicklungsphase sind. Daher noch nicht Einsatzbereit. In seiner jetzigen größe könnte die Milgem keine VLS mitführen. Der Bug wäre zu kurz.

@Königsrasse

Es gibt in der tat Korvetten mit einer VLS.



Man sollte sich keine Sorgen machen,denn in ein zwei Jahren wird die Milgem vollständig aufgerüstet. :wuhu:
 
ABD Türkiye'ye 3 süper kobra veriyor

Süper kobra helikopterleri ve insansız hava aracı peradatorlarla ilgili konu Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında gündeme gelmiş, Türkiye'nin talebinin ABD tarafından olumlu karşılandığı ifade edilmişti.

AH-1_Cobra.jpg



17:55 | 30 Eylül 2011 ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Riccciardone, Türkiye’ye halen terörle mücadele konusunda anlık istihbarat yardımı sunduklarını söyledi.

TGRT Haber’in canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ricciardone, insansız hava araçları predatorların Türkiye’ye verilip verilmeyeceğine ilişkin soru üzerine, bu konunun ayrıntılarının gizli olduğunu ve fazla açıklama yapamayacağını söyledi.

Terörle mücadele konusunda Türkiye’ye her alanda destek verdiklerini belirten Ricciardone, "Türkiye’ye halen anlık istihbarat yardımını sunuyoruz" dedi.

Ricciardone, bu çerçevede, Afganistan’da halen ABD deniz piyadeleri tarafından kullanılan üç süper kobra helikopterin Türkiye’ye verileceğini de bildirdi.

BDP’nin TBMM’de yemin etme kararına ilişkin soru üzerine Ricciardone, son zamanlarda Türk demokrasisinin çok geliştiğini vurgulayarak, demokratik ülkelerin demokrasiyi korumak ve geliştirmek için çalışması gerektiğini söyledi.

Ricciardone, "BDP’nin Meclise katılmasını olumlu bir şey olarak görüyoruz. Bu konuyu yakından takip ediyoruz" dedi.

Şiddetle bir yere varılamayacağını, PKK’nın silah bırakması gerektiğini ifade eden Ricciardone, BDP yasal sistem içinde kalırsa, ABD’nin de BDP ile çalışmaktan memnuniyet duyacağını söyledi.

Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin soruyu yanıtlarken de Ricciardone, anayasa yenilemenin Türkiye’nin demokrasisi için gayet olumlu olacağını, Türkiye’nin demokratik bir ülke olarak güçlü olması halinde, terörizme ve her türlü soruna karşı da güçlü olacağını ifade etti.

Doğu Akdeniz’Maradona petrol arama faaliyetleri ile ilgili soru üzerine Ricciardone, Doğu Akdeniz’in herkes için stratejik bir bölge olduğunu ve hep birlikte barışçıl bir çözüm bulunması gerektiğini bildirdi.

-"ARABULUCULUK YOK"-
ABD’nin Tel Aviv ile Ankara arasında arabulucuk yapıp yapmayacağı sorusuna Ricciardone, arabuluculuğun söz konusu olmadığını, ancak İsrail ile Türkiye arasında diplomatik diyaloğun sürmesini istedikleri yanıtını verdi.

Arap Baharı ile ilgili soru üzerine de Ricciardone, Arap Baharı’nın herkes için çok önemli olduğunu ancak geç geldiğini söyledi. Ricciardone, Suriye’Maradona olaylarla ilgili olarak da bu ülkede basit çözümlerin bulunamayacağını, bu nedenle Türkiye gibi ülkelerle sürekli istişarede bulunma ihtiyacı duyduklarını belirtti.

Türkiye’nin füze kalkanı sisteminin bir radarını kendi topraklarına yerleştirme kararının hatırlatılması üzerine Ricciardone, Türkiye’nin verdiği karar için minnettar olduklarını, bunan NATO ve bütün müttefikler için çok olumlu bir şey olduğunu vurguladı.

Füze kalkanının İran’a karşı olup olmadığı sorusunu yanıtlarken de Ricciardone, "Bu hiçbir ülkeye karşı değil, bir savunma sistemi, demek ki hiçbir ülkeye karşı sayılmaz" diye konuştu.

Türkiye’nin AB sürecine ilişkin olarak da Ricciardone, kendileri için Türkiye’nin AB’ye katılmasının mantıklı olduğunu, ABD’nin Türkiye ve AB’yle pek çok stratejik işbirliğinin bulunduğunu söyledi. Ricciardone, "Yolun sonunda Türkiye ve Avrupa beraber olacaklardır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkilerinin sorulması üzerine de Ricciardone, son dönemde ABD’den gelen bir heyetle birlikte Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü belirterek, "Aramızda iyi ilişkiler var. Dostluk var" diye konuştu.

Ricciardone, Türkiye’de sempati duyduğu futbol takımının da daha önce Adana’da görev yaptığı için Adanaspor olduğunu söyledi.



Kurzbeschreibung : Nach dem die Amerikanische Regierung mit der Türkischen Regierung über die bewaffnete UAV Predator dronen verhandelt und seitens der Amerikaner bewilligt wurde wird die Türkei noch 3 zusätzliche Super Cobra`s Kampfhubschrauber erhalten.


Quelle : http://gundem.milliyet.com.tr/abd-t...emdetay/30.09.2011/1445154/default.htm?ver=67
 
Aselsan`s neue Überwachungssystem für die Türkischen Küsten


ASELSAN Sahil Gözetleme Radar Sistemi (SGRS); Karasularımız, Türk Münhasır Ekonomik Bölgesi ve Türk Arama Kurtarma Sahası’ndaki gözetleme, operasyon ve güvenlik faaliyetleri otomasyonunun 24/365 esasıyla ve her türlü çevre koşullarında gerçekleştirilmesini sağlayan, Komuta Kontrol ve Haberleşme unsurlarının ileri teknoloji sensörler ile entegre şekilde sunulduğu anahtar teslimi milli bir çözümdür.

ASELSAN Sahil Gözetleme Radar Sistemi; deniz vasıtalarının tespit, teşhis, tanımlama ve izlenmesine yönelik fonksiyonları ile Tanımlanmış Deniz Resmi’nin oluşturulmasını sağlamakta ve Kayıt, Yeniden Oynatma, Simülasyon Tabanlı Eğitim vb. yetenekleri ile etkin bir sistem çözümü sunmaktadır.

Ağ Merkezli ve Servis Odaklı bir yapıya sahip olan ASELSAN Sahil Gözetleme Radar Sistemi; Güvenilir, Emniyetli, Birlikte Çalışabilir, Genişleyebilir, Ölçeklenebilir, Bakım Yapılabilir, Etkin ve Açık Sistem ve Yazılım Mimarisi’ne sahiptir.

Sistem farklı konfigürasyonlarda düzenlenerek Üs/Liman Güvenliği ve Gemi Trafik Yönetimi uygulamalarında da kullanılabilecek yapıdadır.


Genel Özellikler
Yüksek Performans Sunan Maliyet Etkin ve Milli Çözüm
Ağ Merkezli ve Servis Odaklı Komuta Kontrol Sistem ve Yazılım Mimarisi
Dağıtık ve Genişleyebilir Sistem Yapısı (İnsansız Hava ve Deniz Araçları, Mobil SGRS İstasyonları, Sahil Güvenlik Deniz Platformları vb.)
Uluslar Arası Standartlarla Uyumlu
Hızlı, Emniyetli, Güvenilir ve Yedekli Haberleşme Omurgası
İleri Teknoloji Sensörler (RADAR, E/O, RDF, AIS, GPS)
Sensör Veri İşleme ve Füzyonu
CBS Tabanlı Ortak Durum Farkındalığı
Kayıt, Yeniden Oynatma
Uzaktan İşletim
Bilgi ve İletişim Güvenliği
Kendi Kendini Test Yeteneği
Simülasyon Tabanlı Eğitim Modu
Kolay Uyarlanabilir Dış Sistem Arayüzü
Kolay Bakım / İdame
Tesis Güvenliği
SGRS Komuta Kontrol Merkezleri
Ana Komuta Kontrol Merkezi
Tanımlama ve Sınıflandırma Merkezleri
Gözetleme ve Kontrol Merkezleri

Ağ Merkezli ve Servis Odaklı bir yapıya sahip olan ASELSAN SGRS, Komuta Kontrol Merkezleri Ortak Sistem ve Yazılım Mimarisi’ne sahiptir.



Kritik Özellikler:

Açık Sistem ve Yazılım Mimarisi
Ürün Hattı Yaklaşımı
Model Tabanlı Mimari ve Uygulama Geliştirme
Uluslararası Standartlara Uyumluluk
Dağıtık İşletim Yeteneği
Dinamik ve Uyarlanabilir Ağ Yapısı
Dağıtık ve Genişleyebilir Kaynak Yönetimi

SGRS İstasyonları ve Sensörler


ASELSAN SGRS, arazi ve çevre şartlarına en uygun, dağıtık kuruluma olanak veren, genişleyebilir, ölçeklendirilebilir ve uzaktan işletilebilir insansız istasyon çözümleri sunmaktadır.


SGRS İstasyonları aşağıdaki özgün alt sistemleri içermektedir:


Komuta Kontrol ve Haberleşme Birimleri, Sahil Gözetleme Radarı (FMCW, Pulsed seçenekleri), Elektro-Optik Sistemler (IR, TV, LLTV, Laser), Radyo Yön Bulma Cihazı (RDF), Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS), Meteorolojik Sensörler.



SGRS Haberleşme Altyapısı


ASELSAN SGRS; hızlı, emniyetli, güvenilir ve yedekli haberleşme omurgası üzerine kurulmuştur. Operasyonel alanda elde edilen veriler Kablolu Altyapılar (TAFICS, Kiralık Hat, vb.), Kablosuz Altyapılar (WiMAX, GSM, vb.), Fiber-Optik Kablolar, Radyo-Linkler, Uydu Haberleşmesi, Taktik Telsizler gibi birçok haberleşme ortamı üzerinden kriptolu ve kriptosuz olarak taşınabilmektedir.


fg723.png



fg868.png

 
Das sind die dazugehörigen Radare


ARS-2000 Gözetleme ve Atış Tanzim Radarı, ASELSAN tarafından geliştirilmiş, gece ve gündüz her türlü hava koşulunda, karada veya deniz yüzeyinde, 0-38 km menzil içinde hareket eden veya alçaktan uçan hava hedeflerini Tespit, Sınıflandırma ve Takip ile hassas Topçu Atış Tanzimi görevlerini en etkin şekilde yerine getirmek üzere askeri standartlara uygun olarak üretilen yeni nesil bir radardır.

ARS-2000 Radarı hassas bölgelerin korunması, sınır koruma, sahil koruma, topçu birliklerinde hassas atış tanzimi yapılması amacıyla kullanılabilmektedir.

Uygulama Alanları:

Radar üstleneceği misyona uygun çalıştırılabilmek maksatlı her türlü sabit/mobil platformlar üzerine monte edilebilmektedir:

Sahrada üç ayak sehpa üzerinde kullanım,
Görüş hattını artırmak maksatlı kule/mast üstü kullanım,
Hızlı yer değiştirme maksatlı mobil araç/şelter üzerinde kullanım.

Kullanım Modları:

Arama Modu

Bu modda, yönü (0C-360C) ve genişliği (10C-180C) kullanıcı tarafından belirlenen bir sektör otomatik olarak taranmaktadır. Antenin belirlenen sektör sınırları içindeki hareketi kullanıcıya B-Skop veya PPI radar ekranında gösterilmektedir.

Tespit Modu

Bu modda, kullanıcı radarı sabit bir istikamete yönlendirebilmekte ve ARAMA modunda tespit edilmiş herhangi bir hedefin üzerine giderek hareketli hedefin koordinatlarını hassas olarak belirleyebilmektedir.


Takip Modu

Tespit edilen herhangi bir hareketli hedef, radarın menzili içerisinde kaldığı sürece takip edilebilmekte ve hedefin izlediği yol, hedef izi olarak ekranda gösterilebilmektedir.

Tanzim Modu

Topçu birliklerinde ileri gözetleyici olarak kullanılabilmektedir. Bu modda hedefe isabet etmesi istenen bir top mermisinin, hedeften sapması ölçülebilmekte ve istendiğinde bu sapma bilgileri bir atış kontrol sistemine aktarılabilmektedir.

Fonksiyonel Sistem Yetenekleri:

Hedef Tipi Sınıflandırma Yeteneği:

Doppler radarlarında hareketli hedeflerden (yaya, araç, tank, helikopter vb.) yansıyan radar işaretleri, radarda hedeflerin yapısına ve hareketine göre değişik Doppler sesleri oluştururlar.

ARS-2000 sisteminde hedef tiplerinin ayırdedilmesini sağlamak için hareketli hedefe ait Doppler tonu üretilmekte ve bu tonun Doppler spektrumu ekranda gösterilmektedir.

Bölge Haritası Gösterme Yeteneği:

Radar tarafından tespit edilen bir hedefin koordinatları ekranda operatöre UTM ve Polar olarak sunulmaktadır. Tespit edilen herhangi bir hedefin yeri, ekranda sayısal bölge haritası üzerinde kullanıcıya gösterilmektedir. Bu amaçla 1/100 000 ölçekli raster haritalar kullanılmaktadır. Bölge haritası CD-ROM sürücü ile RCU’ya yüklenebilmektedir.

Radar Haritası Gösterme Yeteneği:

Radar haritası radarın konuşlandırıldığı bölgede, radarın “görebildiği” bölgeleri göstermektedir. Taranan sektörün genel hatlarıyla arazi yapısı sistem tarafından radar haritası olarak saklanabilmekte ve istendiğinde arka plan görüntüsü olarak ekranda görüntülenebilmektedir. Tespit edilen hedefler radar haritası üzerinde gösterilebilmektedir.

Menzil Genişletme Yeteneği:

Menzil genişletme özelliği ile seçilen bir alan daha ayrıntılı olarak gözetlenebilmektedir. 3.2 km, 1.6 km ve 600 m olmak üzere üç adet genişletilmiş menzil seçeneği bulunmaktadır.

PPI/B-Skop Radar Ekranı Gösterme Yeteneği:

Sistemde PPI ve B-Skop radar ekranı gösterme özelliği bulunmaktadır. B-Skop radar ekranı gösteriminde yatay eksende yanca, dikey eksende menzil gösterilmektedir. PPI radar ekranı gösteriminde hedef yeri polar (kutbi) koordinata göre gösterilmektedir. Bu gösterimde radar bir dairenin merkezinde bulunmakta, hedeflerin radardan uzaklığı ve açısı ise daire üzerinde işaretlenmektedir.

Alarm/Dost Bölge Tanımlama Yeteneği:

ARS-2000’de birden fazla ve değişik geometrik şekillerde Alarm ve Dost bölge tanımlanabilmektedir.

Telli Hat Uzak Komuta Yeteneği:

Telli hat uzak komuta özelliğinde, Fiber-Optik arabağlantı kablosu sayesinde ARS-2000 Radarı, bir kilometreye kadar uzaklıktan Radar Kontrol Ünitesi ile kullanılabilmektedir. Opsiyonel olarak sistemde 10, 50, 100, 200, 300 ve 1000m ara bağlantı kabloları kullanılarak telli hat uzak komuta işlevi gerçekleştirilebilmektedir.

Dışardan Yazılım Yükleme Yeteneği:

ARS-2000 sistem yazılımı, herhangi bir birim açılmadan, harici bir konnektör üzerinden kolaylıkla yüklenebilmektedir. Böylece, ilerde kazandırılacak yeni özelliklerin, kullanımdaki radarlara sahrada yüklenebilmesi mümkün olmaktadır.

Elektronik Harbe Karşı Koyma Yeteneği:

ARS-2000 Radarında çıkış gücünün düşük olması ve darbe sıkıştırma teknikleri kullanılması sayesinde elektronik harp sistemleri tarafından radarın tespit edilebilmesi çok zordur. ARS-2000 Düşük Tespit Olasılıklı (LPI) Radar özelliğindedir.

Sistemde, operatör tarafından ayarlanabilen 10 ayrı gönderme kanalı mevcuttur. Operatör herhangi bir karıştırmaya karşı çalışma frekansını değiştirebilme imkanına sahiptir.

Veri Alma/Gönderme Yeteneği:

ARS-2000 Radarı bir komuta merkezinden veri alma ve bu merkeze veri gönderme yeteneğine sahiptir. Merkezden alınan bilgiler doğrultusunda radar istenilen bir hedefe yönlenebilmektedir. Radar, komuta merkezinden hedef yerini UTM veya Polar koordinatlarda alabilmektedir.

Ayrıca radar komuta merkezinden gelen yükseliş değerini alabilmekte ve o değere ayarlanabilmektedir. ARS-2000 radarı tespit ettiği hedefe ait bilgileri, RS232 bağlantısı ile dışarıya gönderebilmektedir. Veri Gönderme işlevi ve gönderilen verilerin kapsamı işletim moduna göre değişiklik göstermektedir.

Komuta Merkezinden Kontrol Yeteneği:

ARS-2000 Radarının Veri Gönderme ve Veri Alma yetenekleri sayesinde, bir veya birden çok radarın, bir Komuta Merkezinden kontrol edilebilmesi mümkün olabilmektedir. Bu uygulamada hedef tespit ve sınıflandırma işlemleri operatör tarafından yapılarak komuta merkezine hedef koordinat bilgiler aktarılmaktadır.

Genel Özellikler:
X-Band, Darbeli (Pulsed)
Darbe Sıkıştırma
Düşük Tespit Edilme Olasılığı (Low Probability of Intercept, LPI)
ASELSAN Tasarımı Sayısal İşlemci (Digital Signal Processing, DSP) Kartları
Yarı-İletken RF Yapısı
CFAR (Constant False Alarm Rate) Eşikleme
Monopulse Anten Yapısı
Grafiksel Kullanıcı Arayüzü
Özgün Servo Yapısı
Cihaz İçi Test (CİT) Kabiliyeti
Seçilebilir Menzil Pencereleri : (0-5 km, 2-10 km, 5-25 km veya 20-40 km)
PPI / B-SKOP Radar Ekran Gösterimi
Alarm ve Dost Bölge Tanımlama Yeteneği
Veri Alma/Gönderme Yeteneği
Komuta Kontrol Merkezinden Kontrol Edilebilme Yeteneği
Askeri Standartlara Uygunluk (MIL-STD 461B, MIL-STD 810D)

Teknik Özellikler

Anten Tipi : Parabolik Yansıtıcı Anten
Gönderme Frekansı : X-Band
Gönderme Gücü :< 5W (Tipik Tepe Gücü)
Gönderme Tekniği : Darbe Sıkıştırma
Yanca Dönme Genişliği : 360C
Ayarlanabilir Sektör Genişliği : 10C- 180C
Yükseliş Açısı : +/-24C
Seçilebilir Menzil Pencereleri: 0-5 km, 2-10 km, 5-25 km, 20-40 km
Güç Harcaması (25C) : ≤ 220W
Besleme Gerilimi : 20-32 VDC (Nominal 24 VDC)
Depolama Sıcaklığı : - 40 C / +60 C
Çalışma Sıcaklığı : - 30 C / + 55 C

Tipik Hedef Tespit Mesafeleri:
Yaya (Tek Kişi) : 0.3 - 15 km
Hafif Araç (Jeep) : 0.3 - 20 km
Helikopter : 0.3 - 25 km
Ağır Araç (Tank) : 0.3 - 30 km
Konvoy : 0.3 - 38 km

Not: Sapma olasılığı % 90, yanlış alarm olasılığı 10-6 için verilmiş olan yukarıdaki değerler, hava koşulları veya diğer çevresel ve topografik şartlara göre değişebilir.

Sistem Birimleri

Ana Birimler:
Radar Kontrol Ünitesi (RCU)
Radar İşlemci Ünitesi (RPU)
Radar Alma/Gönderme Ünitesi (RTU )
Fiber Optik Ara Bağlantı Kablosu (50m)


Aksesuarlar:
Üç Ayak Sehpa
Kulaklık
Radar Yönlendirme Dürbünü
Polarizer
Batarya Kablosu
Alt Birimler (Opsiyonel):
Batarya
Güç Kaynağı / Şarjör
Taşınabilir AC Jeneratör
Montaj Kitleri

fg686.png
 
Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben