Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren
  • Friedliche Feiertage, egal was Ihr feiert, wünscht Euch
    Euer Balkanforum-Team

Tirana - Bauprojekte

Muze dhe Xhami e re per Tiranen

YouTube - Projekti për xhaminë

IMG_4514_m.jpg

Bashkia - Arkivi i lajmeve

YouTube - Muzeu i ri pranë xhamisë

RolexAL (SSC)

Das Architekturstudio "BIG" aus Dänemark hat den Wettbewerb für die neue Moschee in Tirana gewonnen

Balkanweb

Top Channel - Video: Xhamia e re, fiton projekti danez

BIG_m.jpg

BIG-%282%29_m.jpg

7t (SSC)

229039_10150173648771523_138734771522_7074008_6791303_n.jpg

226653_10150173649171523_138734771522_7074018_202865_n.jpg

222144_10150173649021523_138734771522_7074014_2752479_n.jpg

Kulla (SSC)

Bin mir auch selber nicht sicher mit welchem der Projekte die Gewonnen haben.

Edit:

xhamia%20TIRANA-84.jpg

Sigurohen fondet e kampusit të ri për 15 mijë studentë

Godina e re e Fakultetit të Drejtësisë dhe Shkencave Sociale ngrihet pikërisht aty ku 20 vjet më parë studentë e pedagogë u futën në grevë urie për të rrëzuar komunizmin.Është pagëzuar me emrin “Ndërtesa e lirisë”. Tashmë “Kinoklubi” i Qytetit Studenti është përshtatur për ndjekjen e leksioneve dhe seminareve. Po kështu, nga sa u bë me dije dje, punimet për kampusin, që i përket Universitetit të Tiranës, nisin në fund të vitit. Qeveria shqiptare ka miratuar financimin prej 23 milionë eurosh për të materializuar projektin që do të ofrojë mjedise studimi për 15 mijë studentë të rinj. Ndërtimi i plotë i këtij kampusi modern me 5 kate pritet të përfundojë brenda tri viteve. Në vitin 2012 do të jenë gati godinat mësimore. Më pas do të materializohet pjesa tjetër e planit urbanistik.

Gjatë ceremonisë së organizuar enkas për përurimin e ambienteve të reja për studentët, kreu i qeverisë, Sali Berisha, premtoi mbështetje maksimale për komunitetin universitar. Të pranishëm në këtë ceremoni ishin ministri i Arsimit, Myqerem Tafaj, rektori i Universitetit të Tiranës, Dhori Kule, dekanë, pedagogë e studentë të këtyre fakulteteve, ish-studentë të ’90-s.”Djem dhe vajza, studentë dhe studente të 20 viteve më parë, pedagoget dhe pedagogët tuaj, disa prej të cilëve u ngujuan në sallat e kësaj ndërtese në një betejë legjendare me diktaturën, mbushën këto rrugë dhe sheshe si të rinjtë e kombit më të stërkequr, më të izoluar, më të vuajtur të Europës, si të rinjtë e një vendi që nuk ishte streha varfërore, por ishte strehëza e vërtetë e mjerimit të kontinentit”, tha Berisha. Kryeministri vuri sërish theksin te cilësia e arsimit të lartë. Sipas tij, vetëm kështu vendi mund të shënojë progres. “Duhet të bëjmë gjithçka për cilësinë, cilësinë dhe vetëm cilësinë e diplomave, e dijeve, e kualifikimeve, e ekspertizës së shkollave tona të larta. Sigurisht, cilësia dhe rendja pas saj kërkon kushte, kërkon mjedise moderne, biblioteka moderne, laboratorë modern. Ne do bëjmë gjithçka që universitetet tona t’i kenë. Por, ju garantoj se këto janë të mjaftueshme dhe nuk bëjnë që ne të realizojmë qëllimin tonë”, tha Berisha. Sipas tij, vendimtare në cilësinë është liria akademike. “Atë e keni në dorë ju dhe vetëm ju. Liria e kërkimit shkencor është përcaktuese për cilësinë e universiteteve tona. Ne duhet të bëjmë gjithçka që ta nxisim atë”, tha Kryeministri. Më tej, ai shtoi se qeveria është e vendosur të mbështesë universitetet materialisht dhe financiarisht.
23 milione euro do të jepen nga qeveria për të materializuar projektin e ndërtimit të kampusit universitar. Ai do të ofrojë mjedise studimi për 15 mijë studentë të rinj.

2 fakultete do të kenë tashmë ambiente të reja studimi. Bëhet fjalë për Juridikun dhe Shkencat Sociale. Inaugurimi i godinës “Ndërtesa e Lirisë” u bë dje.

Kampusi i UT
Sipas planit urbanistik, kampusi studentor i UT-së do të jetë me 5 kate, me sipërfaqe ndërtimi mbi tokë prej 32.536 m2, ku zona sportive do të zërë një sipërfaqe prej 13.150 m2. Kampusi do të ketë një palestër (1 890m2, fushë minifutbolli (1 600m2), fushë tenisi (1 040m2), fushë basketbolli (1 260 m2) dhe pistë vrapimi (1 540m2). Nuk do të mungojnë as rrugët automobilistike, ku do të përfshihen trotuare, rrugë këmbësorësh dhe sheshe gjelbërimi. Të gjithë studentët e fakulteteve të UT, mendohet që të grumbullohen së bashku në kampusin e ri universitar bashkëkohor.

http://www.panorama.com.al/sociale/s...-mije-studente

kampusi.jpg

kampusi7.jpg

kampusi6-1.jpg

kampusi5.jpg

kampusi4.jpg

kampusi8.jpg

kampusi9.jpg

kampusi13.jpg

kampusi12.jpg

kampusi11.jpg

kampusi10.jpg

user_offline.gif

ich muss sagen das neue parlament sieht richtig hässlich aus
und das mausoleum hätte ein museum bleiben sollen so eine art louvre zur erinnerung an die kommunistische ära

Zurück
Oben