Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Am 4. Dezember wird in Kroatien das Parlament neu gewählt.

Nedolazi niko u pitanje. Ja nemam hrvatsko drzavljanstvi i nesmijem glasati.
Und das finde ich auch voll in Ordnung.

U Njemackoj znaci nije moguce imati dvojno drzavljanstvo (njemacko i hrvatsko) ?

Da ti iskreno kazem, nisam za to da dijaspora odlucuje, kako ce domaci ljudi dolje zivjeti i krojiti njihovu buducnost iz druge zemlje. Da skratim, definitivno sam za ukidanje prava glasovanja za dijasporu (obicno najesti se pecenice za Bozic i sunke za uskrs, a u ljeto namociti dupe na Jadranu dok ne nestane eurica, dolara i franaka pa nazad za Austriju, Svicarsku i Njemacku).

Kratko i jasno: glasaj tamo gdje imas stalno boraviste i gdje placas porez (jer to su stvari koje ti daju pravo na to) a ako osjesas da si veliki domoljub/patriota, pokazi to na nacin da doniras nesto za neku djecju ustanovu-bolnicu, skolu i sl. Ne zelim stvarno nikog uvrijediti, nemam nista protiv dijaspore (posto i ja nakon rata tu spadam) dok god se ne mijesa u uredjenje drzave u kojoj uopste niti ne zivi.

U Njemackoj znaci nije moguce imati dvojno drzavljanstvo (njemacko i hrvatsko) ?

Točno, ali kad Hrvatska uđe u EU onda će biti moguće.

Da ti iskreno kazem, nisam za to da dijaspora odlucuje, kako ce domaci ljudi dolje zivjeti i krojiti njihovu buducnost iz druge zemlje. Da skratim, definitivno sam za ukidanje prava glasovanja za dijasporu (obicno najesti se pecenice za Bozic i sunke za uskrs, a u ljeto namociti dupe na Jadranu dok ne nestane eurica, dolara i franaka pa nazad za Austriju, Svicarsku i Njemacku).

Kratko i jasno: glasaj tamo gdje imas stalno boraviste i gdje placas porez (jer to su stvari koje ti daju pravo na to) a ako osjesas da si veliki domoljub/patriota, pokazi to na nacin da doniras nesto za neku djecju ustanovu-bolnicu, skolu i sl. Ne zelim stvarno nikog uvrijediti, nemam nista protiv dijaspore (posto i ja nakon rata tu spadam) dok god se ne mijesa u uredjenje drzave u kojoj uopste niti ne zivi.

100 % Zustimmung.

moj glas idje paragi
ili ruzi tomasic
ili danijelu srbu

jeben ti hsp kad su se podilili u milijun partija

moj glas idje paragi
ili ruzi tomasic
ili danijelu srbu
jeben ti hsp kad su se podilili u milijun partija

Moram ti jednu anekdotu napisati, koja me odma' podsjetila na HSP i Djapica. Neznam tacno u kojem mjesecu, ali 2000. godine je Djapic u Donjem Lapcu zapoceo razgovore sa tadasnjim predsjednikom Srpske Narodne stranke Milanom Djukicem o mogucoj suradnji. I tad je nesto izjavio u stilu"da su svjesni odgovornosti i dionistva u vlasti Lapca, jer ce' odsad predstavljati hrvate i stoga nece bjezati ni od razgovora sa Djukicem". Nekoliko dana kasnije bata, Djapic i Djukic su se sastali u Drnpolju (rodno mjesto Djukica) i uspostavljaju na lokalnoj razini suradnju SNS-a i HSP-a, i tom prilikom, Djapic (znas i sam da je nosio atribut "ustasa") izjavljuje: "Donji Lapac je srpska zemlja, sto ja uzavazam". (hocu reci, za vlast, za koaliciju, za interese svi ce oni promjeniti misljenje i suradjivat sa jucerasnjim neprijateljem, pa i Djapic). A cini mi se, da je upravo Djapic zbog micanje Parage, HDZ ga "castio" na izborima 1995 sa nekih famoznih pet posto glasova - dada, politika je bila i ostala kurva.

Wäre schön, wenn man den Auslandskroaten endlich das Wahlrecht entziehen würde... Das wären dann schon mal einige Stimmen weniger für die HDZ. :mrgreen:

Die Diaspora hat und entscheidet nur über 3 Parlamentssitze nach der Verfassungsänderung. Also kaum Gewicht.

Ansonsten muss ich sagen dass Kukuriku mit ihrem Programm enttäuscht und keine Option mehr für mich ist, genauso wie die verbrecherische Organisation HDZ.

Ich wäre dafür das nur Kroaten die auch einen gemeldeten Wohnsitz in Kroatien haben Wählen dürfen,es kann nicht sein das die Diaspora über die Politik in einem Land mitbestimmen soll,in dem sie sowieso nicht lebt,oder sich nur sporadisch aufhält.

Zurück
Oben